SML:n eli kansallisen liiton enduro- ja cross-säännöt

Kohteesta KalkkuWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

SML:n eli kansallisen liiton enduro- ja cross-säännöt

SML:n säännöt (Urheilusäännöstä) muistuttavat luonnollisesti FIM:n sääntöjä, mutta erojakin on. SML:n säännöissä todetaankin noudatettavan FIM-sääntöjä tilanteissa, joissa ohjetta tai sääntöä ei kansallisessa määrittelyssä ole. Crossin lajiryhmän syksyllä 2004 ottaman kannan mukaan SML:n ja FIM:n sääntöerot tulkitaan FIM-säännön mukaisiksi. Niinpä tämä kappale on tavallaan tarpeeton. Tuon kannanoton mukaan onkin erikoista, että SML:n vuoden 2006 sääntöihin on tullut eroja FIM-sääntöön. Eroja on sen verran, että käydään tässä SML:n säännöt läpi. Kilpailijalla on oikeus saada SML:n sääntöjen mukainen kohtelu kansallisissa kilpailuissa, vaikka sääntö ei olisi FIM-säännön mukainen. Samoin katsastajalla on oikeus toimia kansallisen sääntökirjan mukaisesti kansallisissa kilpailuissa. Kilpailun järjestäjä saa kansallisissa kilpailuissa poiketa säännöistä tiukempaan suuntaan (Urheilusäännöstö 016.3).

SML:n endurosääntö on käytännössä identtinen FIM-säännön kanssa, joten käsitellään tässä cross-sääntöjen eroja.

Ennen kilpailuja on hyvä lukaista mittaussäännöt. Säännöt ovat vuosien varrella muuttuneet. Esimerkiksi vuonna 2004 säännöistä poistettiin crossista männännopeusero kaksi- ja nelitahtisten välillä. Aiemmin nelareille nopeus oli 11 m/s ja kaksitahtisille 13 m/s, mikä heijasteli jo ammoin mennyttä aikaa, jolloin 2-tahtinen kiersi korkeammalle kuin nelitahtinen.

SML-sääntöjen eroja FIM-sääntöihin: jatkojohtosääntö on lievempi. Jos teknisesti tulpanjohdosta tehty käyntinopeusmittaus ei onnistu, on kierrokset mitattava ”muulla tavoin, esimerkiksi mekaaniseen värähtelyyn perustuvalla mekaanisella laitteella”. Lienee aika teoreettinen määräys sekä FIMin että SML:n säännössä.. taustamelu myös crossissa enintään 80 dB(A). FIM sallii crossissa 90 dB(A)

Kierrosnopeussääntö on tulkinnanvarainen: perussääntönä on, että crossissa männännopeus on 13 m/s ja endurossa 11 m/s. Kuitenkin SML-sääntökirjan mukaan voidaan poiketa männännopeusmäärittelystä ja käyttää FIMin mukaisia kiinteitä kierroksia motocrossissa ja jääradalla. Tässä on tulkinnanvaraa ja cross-lajiryhmän kannanoton mukaan käytetään FIM-säännön mukaisia kierroksia. Tässä vielä ne kertauksen vuoksi:

  • ->85 cc: 8000 rpm
  • 85-125 cc: 7000 rpm
  • 126-250 cc: 5000 rpm
  • 251-500 cc: 4500 rpm
  • yli 500 cc: 4000 rpm

Lisätoleranssit ovat kuin FIMillä sekä crossissa että endurossa.

  • pyöristys alaspäin. Esim. 95,8 dB(A) arvoksi 96 dB(A)
  • alle 0 C: 2 dB(A) eli pakkasella crossin raja onkin 96+2 = 98 dB(A)
  • alle + 10 C: 1 dB(A)
  • tyypin 1 mittari 1 dB(A), tyypin 2 mittari 2 dB(A). Useimmat mittarit ovat tyypin 1 mittareita.

SML:n säännöissä crossipyörille sallitaan mahdollisessa jälkitarkastuksessa vielä 1 dB(A) lisää. Tätä ei FIM-säännöissä ole. Jos noudatetaan FIM-kierroksia, ei tätä sääntöä noudateta jälkitarkastuksessa eli lisätoleranssia ei käytetä.

Classic-motocrossissa ei SML:n säännöissä ole melurajaa, mutta FIM-sääntö ei kohtele Classic-pyöriä toisin kuin muita pyöriä. Jos kilpailuissa noudatetaan FIM-säännöstöä, on Classiceille samat äänisäännöt kuin muillekin pyörille.