Esitys enduron ajanotosta

Kohteesta KalkkuWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Määritelmä

Endurokilpailu on moottoripyörällä tapahtuva kilpailu maastossa. Tarkoituksena on testata ajajien ja pyörien kykyä selviytyä määritellystä reitistä etukäteen suunnitellun aikataulun mukaisesti sekä nopeutta erillisillä maastokokeilla. Reittiin kuuluu usein myös siirtymiä yleisessä liikenteessä.

Ajanotto

Kilpailussa on siis aikatarkastusasemia (AT), joilla aika otetaan sekunnin tarkkuudella täysinä minuutteina ja maastokoeasemia (MK), joilla aika otetaan sekunnin tai paremmalla tarkkuudella sekunteina.

Kaikilla asemilla tallennetaan tietenkin ajan lisäksi kilpailijan numero.

AT-asemia on normaalisti 2..6 kpl ja MK-asemia 4..10 kpl. Rekisteröitäviä tapahtumia tulee keskimääräisessä kisassa 200...400 asemaa kohti. Useissa kilpailuissa ajetaan samaa reittiä useita kierroksia, jolloin aseman tapahtumien lukumäärä tietenkin kasvaa. Kilpailijat lähtevät reitille 15..30 s välein mutta kilpalun edetessä ei ole harvinaista, että kilpailijat tulevat asemalle viidenkin pyörän ryppäissä.

Perinteinen ajanotto

Perinteisesti aikaa on otettu sekunteja nayttävällä kellolla, josta kilpailijan saapumisaika on kirjattu asemapöytäkirjaan. Virheitä sattuu useimmissa kilpailuissa muutamia eikä ajanoton tarkkuus ole riittävä. Samoin tiedonsiirto tuloslaskentaan on vaikeaa ja hidasta. Pitkissä kilpailuissa, kuten Päijänneajossa käytettiin tiedonsiirtoon puhelimia ja faxeja.

Alla ote asemapöytäkirjasta:

... 
001 10:12:34
002 10:12:56
003 10:13:30 
...

Tietokoneen hyväksikäyttö

Tietotekniikan käyttöä apuna asemilla kokeiltiin jo varhain. Ensimmäinen asemaohjelma kysyi ajanottajalta kellonajan ja kilpanumeron sekä tallensi tiedot vakiomuotoisiin tiedostoihin. Tällä ratkaisulla tehtiin mahdolliseksi sähköinen tiedonsiirto. Ensimmäistä kertaa 1994 lähetettiin Päijänneajon asematiedot GSM-modeemilla Kermit-protokollaa käyttäen.

Ajanoton epätarkkuus ja kirjausvirheet eivät juurikaan parantuneet. Lisäksi ongelmaksi tuli tiedonsiirtolaitteiden ja -kanavien epävarmuus syrjäisillä asemapaikoilla.

Seuraavassa vaiheessa kehitettiin asemaohjelmaa siten, että kilpailijan saapumisaika otettiin tietokoneen kellosta napin painalluksella, jonka jälkeen käsin syötettiin kilpanumero. Tällä ohjelmalla saatiin ajanoton virheitä karsittua huomattavasti ja asemahenkilöiden työ helpottui.

Mkohjelma.png

Lisää tietotekniikkaa

Asematyöskentelyä päätettiin kehittää edelleen.

Tietolikenneongelmien vuoksi asematiedot päätettiin siirtää SMS-viesteinä (GSM-tekstiviesteinä). SMS-viestit kulkevat luotettavasti heikossakin kentässä ja kuormitetussa verkossa. Lisäksi GSM-palvelutarjoajan tekstiviestikeskus hoitaa viestien puskuroinnin.

Yhteen SMS-viestiin mahtuu 160 merkkiä, jolloin normaalin kilpailun asemalta lähetetään 10...20 viestiä.