Asetukset

Kohteesta KalkkuWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Perustiedot

Ensimmäisenä syötetään kilpailun perustiedot Asetukset->Perustiedot ruudussa.


Perustiedot.png
 • Kesketyspuhelinnumerona käytetään yleensä laskentakoneen salkussa olevaa puhelinta N:ro 0404771787
 • Kilpailun nimi tulostuu tuloslistauksen alkuun. Usein kilpailun nimeen lisätään myös päivämäärä ja kilpailupaikka.
 • MK lukumäärä on suurin kilpailussa ajettava maastokokeiden määrä tai stadionendurossa kierrosten lukumäärä. Jotkut luokat saattavat ajaa vähemmän maastokokeita/kierroksia.
 • AT-lukumäärä on AT-asemien lukumäärä. 1. AT on lähtö ja viimeinen on maali. Stadionendurokilpailussa AT-lukumääräksi asetetaan nolla samoin kuin, jos AT-pisteet lasketaan suoraan aikakorteista.
 • Luokkien määrä on kaikkien luokkien lukumäärä. Kilpailija voi kuulua useampaan kuin yhteen luokkaa. Esim. PM/SM-kilpailussa kilpailija saattaa ajaa samanaikaisesti A125, SM-125 ja PM-125 luokissa.
 • Kilpailun tyyppi voi olla Kansallinen enduro, Endurolenkki, Stadionenduro, Endurosprint tai MM/EM. Stadionendurokilpailussa ei ole AT-asemia. Endurosprint-kisan tuloksista vähennetään kunkin kuljettajan huonoimman kierroksen tulos. MM/EM -kilpailussa pistetaulukko on MM/EM -sääntöjen mukainen.
 • Sadasosat-valinnalla saadaan tuloksiin myös sekuntien sadasosat, jotka vaaditaan MM/UM-tason kilpailujen tuloksiin. Huomaa, että tällöin MK-ajat on otettava sähköisesti.
 • Rallisääntö-valinnalla asetetaan AT-laskenta toimimaan rallisäännön mukaisesti eli AT:n saapumisaika lasketaan aina AT-välin alku-AT:n ajan ja ilmoitetun ajoajan perusteella.
 • Listauksen tiedot-valinnalla voit määrätä mitä tietoja tulostetaan listaustulosteeseen. Huomaa, että jos maastokokeita on paljon, tulee listauksesta hyvin leveä ja se ei mahdu edes poikittaiselle A4-arkille. Leveän listauksen lukeminen WWW-selaimellakin on hankalaa.
 • Lomakkeen loput tiedot ovat tarpeen kertalisenssien ja kuittien tulostuksissa.
 • Hinta tulostuu kuittiin ja sen mukaan lasketaan kilpailijalta ilmoittautumisessa veloitettava summa. Jos osallistumismaksu on laskutettu etukäteen, laita tähän 0,00.
 • Keskeytyspuhelin-kentän sisältö tulostetaan AT-kuittiin.

Luokat

Luokat-ruutuun syötetään kaikki kilpailussa ajettavat luokat. Huomaa, että luokan nimi on kirjoitettava tähän täsmälleen samalla tavalla kuin lähtöluetteloon, jotta laskenta toimisi. Myös isojen ja pienten kirjainten ero on merkittävä. Luokan tyyppi kenttään valitaan SM-pisteet, jos halutaan tuloksiin mukaan SML:n sääntöjen mukaiset pisteet.

 • MKlkm -kenttään syötetään kyseisessä luokassa ajettavien maastokokeiden lukumäärä.
 • ATlkm -kenttään syötetään kyseisessä luokassa olevien AT-asemien lukumäärä.


SM-Luokat > SM-avoin, SM125, SM2504t ja SM-Nuoret

Luokat.png


AT-ihanneajat

Normaalin AT-kisan AT-ihanneajat:

Atihanne.png

Tähän ruutuun syötetään kunkin AT:n ihanneaika ja matka luokittain. Jos AT-ajat lasketaan suoraan aikakorteista, voidaan Asetukset->Perustiedot ruudussa(perustiedot) AT-lukumääräksi syöttää nolla ja jättää AT-ajat syöttämättä.

Syötettävä AT-ihanneaika on ajoaika edelliseltä AT-asemalta tälle asemalle. Ajat syötetään tunteina ja minuutteina, erottimena on kaksoispiste. Esim 25 min AT-ajoaika merkitään 0:25. Ajoaika ruudun alapuolelle syötetään matka edelliseltä AT-asemalta tälle asemalle. Matka syötetään kilometreinä ja usein se pyöristetään tasakilometreiksi.

Ensimmäisen AT:n eli lähdön aika on normaalisti tyhjä, samoin matka on 0.

Jos lasketaan rallisäännöllä ajettavan kilpailun tuloksia, valitaan AT-välin alkupisteinä toimivien AT-asemien kohdalla rivin lopussa olevasta valintalistasta Alku. Tällä osoitetaan, että kyseiselle asemalle ei ole saapumisaikaa. Tällaisen rivin ihanneajat jätetään tietenkin huomioimatta eli ruudut voi jättää tyhjiksi.

LähtöAT:lla valitaan rivin lopusta Lähtö ja maaliAT:lla Maali. LähtöAT:n aika on luokan ensimmäisen kilpailijan lähtöaika.

Mikäli kilpailussa on kokoomataukoja, joissa annetaan kilpailijalle uusi lähtöaika, syötetään uudet lähtöajat ohjelmaan "Uusi Lähtö" -valinnalla ja seuraavan AT:n on oltava "Lähtö" tyyppinen.

Nollaus

Nollaa.png

Nollausruudussa voidaan poistaa MK- tai AT-tietoja tai lähtöaikoja (rallisääntö). Lähtöluettelo tai Kertalisenssitaulu voidaan myös tyhjentää.

Valitse nollattavat kohteet valintaruuduilla ja paina OK. Kuvan esimerkissä poistetaan kaikkien MK- ja AT-asemien tiedot ja tyhjennetään kertalisenssitaulu.

Kertalisenssitaulun tyhjentäminen asettaa kaikki kilpailijat "Ei mukana" -tilaan. Ilmoittautuminen toimisto-ohjelman avulla asettaa kunkin kilpailijan "Ajaa" -tilaan.